Maak zelf dit vegetarische kerstdiner met hulp van De Jonge Garde
De feestdagen staan weer voor de deur en de voorbereidingen zijn in volle gang. De Groene Uitdaging helpt jullie ieder jaar weer een stukje op weg met een heerlijk, vegetarisch kerstmenu!
De Jonge Garde - Teylingen College KTS
Dit jaar hebben we de kooktalenten ingeschakeld van De Jonge Garde, het restaurant van de leerlingen Teylingen College KTS in Voorhout. Alle gerechten worden hier door de leerlingen ambachtelijk en traditioneel bereid met verse ingrediënten uit eigen tuin en onder leiding van ervaren en gediplomeerde docenten.
Driegangen kerstdiner
In hun sfeervolle restaurant kun je ook genieten van een heerlijk avondje uit. Maar ditmaal laten zij ons in een video zien hoe we zelf een onvergetelijk kerstdiner op tafel zetten. Docent Horeca, Bakkerij en Recreatie (HBR) Dimitri Jongsma laat samen met zijn leerlingen Bram en Hao zien hoe je het voorgerecht en hoofdgerecht thuis maakt. Het dessert wordt gemaakt onder leiding van Chris Koekebakker en zijn leerling Lex, maar deze kun je ook gewoon bestellen via De Jonge Garde.
Onder de video vind je de recepten!
Recepten driegangen kerstmenu
Voorgerecht: Krokant voorgerecht met geitenkaas
Hoofdgerecht: Gepofte knolselderij van de barbecue met crème van zoete aardappel en vergeten groente jus
Dessert: chocoladetaart met frambozen
Deze heerlijke taart kun je ook gewoon bestellen bij De Jonge Garde. Je kunt deze dan ingevroren afhalen en op de dag zelf ontdooien. Bestellen kan binnenkort via het telefoonnummer 0252 461801.
Ook een keer eten bij De Jonge Garde?
Je kunt hier heerlijk eten en al voor 16 euro van een viergangendiner genieten! Kijk voor meer informatie op hun website.
Vorige video’s
Liever iets anders eten met de feestdagen? Misschien dat onze video’s van vorig jaar je kunnen inspireren voor een groen en vegetarisch kerstdiner!
- Het vegetarisch driegangen kerstdiner door Meesterkok Rogér Rassin van restaurant Nest; het a la carte restaurant binnen Van der Valk hotel Sassenheim - Leiden (2021)
- Vegetarisch kerstdiner van Restaurant Latour Grand Hotel Huis ter Duin (2020)