Teylingen en MEERGroen bieden inwoners ruimte voor ecologisch groen
De gemeente Teylingen is de samenwerking met Stichting MEERGroen aangegaan. Het doel is dat de stichting samen met Teylingers meer groen op ecologisch wijze gaat beheren. Om deze samenwerking in te luiden stelt Teylingen grond beschikbaar voor het planten van wilde bollen en neemt het deel aan de Meer Bomen Nu campagne.
Wilde bollen in De Horsten
In De Horsten, naast de Ruïne van Teylingen, stelt de gemeente grond beschikbaar voor wilde bloemen. In de gazons plaatst MEERGroen 40.000 verwilderingsbollen en in het bosplantsoen is ook nog eens plaats voor 10.000 bollen.
MEER Bomen Nu
MEERGroen werkt met Urgenda en Caring farmers ook samen aan Meer Bomen Nu. Hun doel is om 1 miljoen bomen weg te geven. Meer Bomen Nu verzamelt de overdaad aan jonge struiken en bomen in natuur- en andere gebieden, en geeft die vervolgens weg. Op deze manier blijven de jonge bomen en struiken behouden, leggen ze CO2 vast en wordt de biodiversiteit vergroot.
Teylingen neemt deel aan deze actie door oogstlocaties met jonge bomen en struiken aan te wijzen en door een bomenhub aan te leggen op de oude vuilnisbelt aan de Menneweg. Hier komen de jonge bomen tijdelijk te staan totdat ze weggegeven worden. Wanneer meer bekend is over de bomenoogstdag in januari, informeert Gemeente Teylingen hierover via de lokale media.
Meedoen?
Wil jij ook een steentje bijdragen aan het verbeteren van de biodiversiteit in Teylingen? Je kunt helpen met het planten van de bollen in de Horsten op dinsdag 14 december tussen 13.00 en 17.00 uur. Laat vooraf even weten dat je komt via: info@stichtingmeergroen.nl
Werkgroep
Voor het oogsten van de jonge bomen in januari en toekomstige langdurige MEERGroen projecten zijn ze op zoek naar vrijwilligers. Heb je interesse in deelname aan de werkgroep ‘MEERGroen in Teylingen’? Dan kun je dit ook laten weten via het bovengenoemde emailadres.
MEERGroen
De stichting start door heel Nederland initiatieven op ter bevordering van ecologisch beheer. De stichting zorgt inmiddels met zo’n 1000 vrijwilligers voor 40 projecten op 160 hectare grond.