Artikel

Speciaal fairtrade diner in de KTS

29-1-2024
Speciaal fairtrade diner in de KTS

In maart organiseren de werkgroep Teylingen Fairtrade en de afdeling Horeca van de KTS een speciaal viergangendiner, met een Fairtrade menu. In half januari werd dit met een klein berichtje aangekondigd in de Teylinger.

Volgeboekt

Ondanks de vroege aankondiging en de bijzondere begintijd van het diner (16.30 uur, het gaat om jongeren in opleiding die het diner bereiden eserveren) kwamen er snel vele reacties. Er moesten tientallen aanmeldingen voor het diner worden afgezegd omdat het binnen no time volgeboekt was. 

Samen met studenten

De horeca studenten van de KTS zullen zes dagen lang het Fairtrade menu serveren in hun restaurant; op 18, 20, 21, 25, 27 en 28 maart. Speciale placemats informeren de gasten aan tafel over Fairtrade. De vegetarische gerechten, zo veel mogelijk met Fairtrade producten en biologische streek producten, zijn samengesteld door de studenten.

Het diner word geserveerd in het eigen restaurant “De Jonge Garde” in de KTS. De bereiding zal plaatsvinden onder leiding van de ervaren en gediplomeerde docenten.

Ook belangstelling voor Fairtrade eten? Bekijk de website van Fairtrade Original voor heerlijke recepten om zelf te maken. 

Ook leuk om te lezen

Wethouders doen mee met actie duurzame spijkerbroek!
Artikel
De Teylingse wethouders Heleen Hooij en Marlies Volten zijn enthousiast over de actie 'Win een duurzame spijkerbroek' van Teyingen Fairtrade.
Komen deze duurzame projecten voor de streek van de grond?
Artikel
De avond op 21 oktober staat in het teken van 10 jaar Duurzaamheidsprijs Duin & Bollenstreek.
Van Vega-kliek naar Vega-chic met filodeeg
Artikel
Wat gekookte aardappels en groente over? Kliekjesmonster weet wel raad daarmee! Lekker en vegetarisch.
Deze website maakt gebruik van cookies. Voor meer informatie verwijzen we u door naar het cookie statement en het privacy statement.
 Cookies NIET accepteren