Speciaal fairtrade diner in de KTS
In maart organiseren de werkgroep Teylingen Fairtrade en de afdeling Horeca van de KTS een speciaal viergangendiner, met een Fairtrade menu. In half januari werd dit met een klein berichtje aangekondigd in de Teylinger.
Volgeboekt
Ondanks de vroege aankondiging en de bijzondere begintijd van het diner (16.30 uur, het gaat om jongeren in opleiding die het diner bereiden eserveren) kwamen er snel vele reacties. Er moesten tientallen aanmeldingen voor het diner worden afgezegd omdat het binnen no time volgeboekt was.
Samen met studenten
De horeca studenten van de KTS zullen zes dagen lang het Fairtrade menu serveren in hun restaurant; op 18, 20, 21, 25, 27 en 28 maart. Speciale placemats informeren de gasten aan tafel over Fairtrade. De vegetarische gerechten, zo veel mogelijk met Fairtrade producten en biologische streek producten, zijn samengesteld door de studenten.
Het diner word geserveerd in het eigen restaurant “De Jonge Garde” in de KTS. De bereiding zal plaatsvinden onder leiding van de ervaren en gediplomeerde docenten.
Ook belangstelling voor Fairtrade eten? Bekijk de website van Fairtrade Original voor heerlijke recepten om zelf te maken.