Restaurants in de Duin- en Bollenstreek gaan de Food Waste Challenge aan!
De regio Duin- & Bollenstreek zet een grote stap richting een duurzamere toekomst! Vanaf het voorjaar van 2025 start de Food Waste Challenge, een uniek project dat restaurants en horecagelegenheden helpt voedselverspilling te verminderen.
Deze challenge is een initiatief van de gemeenten Noordwijk, Lisse, Hillegom en Teylingen, KHN, Rabobank en Green Leisure, en wordt uitgevoerd door Wastewatchers. Het biedt lokale horeca de kans om duurzame koplopers te worden.
Wij zijn tegen voedselverspilling. Jij toch ook?
Waarom is dit project zo belangrijk? Jaarlijks wordt in Nederland ruim 1 miljard kilo voedsel verspild, met een enorme impact op het milieu. Door voedselverspilling aan te pakken, besparen we niet alleen kostbare grondstoffen, maar verminderen we ook de CO2-uitstoot en ondersteunen we een meer circulaire economie.
De Food Waste Challenge maakt het eenvoudig voor horecazaken om hieraan bij te dragen. Via praktische tools, begeleiding en creatieve oplossingen helpt het programma restaurants om verspilling te meten, te verminderen en om duurzaam ondernemen te omarmen.
Tip jouw favoriete restaurants en win!
Ben jij een bewuste inwoner die waarde hecht aan duurzaamheid? Je kunt een belangrijke rol spelen in dit initiatief! Vind jij dat jouw vaste eetgelegenheid een kans moet grijpen om mee te doen? Nodig ze uit om deel te nemen aan de gratis Food Waste Challenge en registreer jouw tip via onze website. Als het restaurant besluit mee te doen, maak jij kans op een gratis maaltijd en drankje in jouw favoriete restaurant op onze kosten!
Maak duurzaamheid bespreekbaar.
Vraag bij jouw bezoek aan een restaurant of zij al nadenken over voedselverspilling. Zo laat je zien dat duurzaamheid ook voor klanten een prioriteit is.
- Download hier de flyer van de Foodwaste Challenge om te delen met jouw favoriete restaurant!
- Of verstuur onderstaande afbeelding (ook hier te downloaden!):
Waarom nu?
Duurzaamheid is meer dan een trend — het is een noodzaak. Restaurants die deelnemen aan de Food Waste Challenge zetten zichzelf in de schijnwerpers als milieubewuste ondernemers, iets wat steeds meer klanten waarderen. Tegelijkertijd dragen ze bij aan een schonere en groenere regio.
Wat kan jij doen?
Laten we samen voedselverspilling aanpakken en de regio Duin- & Bollenstreek nóg duurzamer maken. Jij kunt daarbij helpen, gewoon door een gesprek aan te gaan, een suggestie te doen, én door jouw tip in te sturen. Samen maken we het verschil!
Meer weten over de Food Waste Challenge of je favoriete restaurant aanmelden?
Ga naar https://wastewatchers.eu/food-waste-challenge-duin-en-bollenstreek-2025/ voor meer informatie.