Kliekjesmonster: Mediterraans broodfeestje
Kliekjesmonster heeft twee afbakbroodjes overgehouden. Saai en bleek, maar een prima basis voor wat aantrekkelijke smaakbommetjes.
Op zoek naar kleur en geur dus. Een beetje van alles is genoeg. Het recept is simpel en succes verzekerd!
Bij elkaar gestruind
- Broodjes,
- kaas,
- twee tomaten,
- olijven,
- gedroogde tomaat,
- uitje,
- knoflook,
- selderij,
- olijfolie
- en Italiaanse kruiden
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 200 °C. Snijd alle ingrediënten (behalve de broodjes) in kleine stukjes. Maak er een Zenmomentje van en waan je in het zuiden. Gezellig aan tafel is het ook goed snijden. Lekker lui.
Meng alles in een kom met de kruiden en de olijfolie. Wat zout erbij kan, maar met de olijven en de kaas is dat niet echt nodig.
Snijd de broodjes in plakjes en leg deze op een bakplaat. Schep op ieder plakje een bergje van het mengel. Met wat peper uit de molen maak je dit gerechtje helemaal af.
Schuif het bakblik midden in de oven. Na zo'n vijf tot zeven minuten krijgt het brood een mooi kleurtje. Klaar en aanvallen maar. Warm uit de oven echt het lekkerst!
Tips
Varieer er vrolijk op los met wat je in huis hebt. Stukjes ansjovis door het mengsel, geraspte Parmezaan erover, andere groene kruiden, kappertjes, blauwe kaas... Afbakbroodjes is geen must. Met brood dat al gebakken is, wordt het wat meer richting toast. Ook heerlijk! In principe kun je bijna alle soorten overgebleven brood met dit receptje redden van de kliko.