Artikel

Mega Vega… Wortelcijzenbroodje met geitenkaas

Mega Vega… Wortelcijzenbroodje met geitenkaas

Een restje vrolijk gekleurde worteltjes krijgt een nieuw leven. Kliekjesmonster moest wel even diep nadenken over een goede combi...

En zo werd het wortelcijzenbroodje geboren. Samen met geitenkaas, walnoten, honing en een jasje van bladerdeeg vormen de worteltjes echt een culinair hoogstandje. Geweldig lekker! Niet alleen warm en geurend net uit de oven, maar ook afgekoeld een prima vega-snack. 

Bij elkaar gestruind

  • Wat gekookte wortelen,
  • 3 rondjes geitenkaas,
  • een flinke hand walnoten,
  • wat honing,
  • 6 plakjes bladerdeeg.

Aan de slag

Verwarm de oven voor op 200° C graden. Ontdooi de plakes bladerdeeg en snijd deze doormidden. Snijd wat gekookte worteltjes in plakjes en breek de geitenkaas in stukjes. Leg op zes helften van het bladerdeeg een reepje van stukjes geitenkaas. Druk daar een rijtje wortelplakjes op. Steek her en der wat stukjes walnoot in de zijkanten. Schenk over de vulling wat honing.

Strijk met een kwastje wat water op de randen van het bladerdeeg en leg een tweede helft op de vulling. Druk de randen goed aan. Versier de wortelcijzenbroodjes met wat stukjes walnoot en druppel er nog wat honing overeen. Nu mogen ze in de oven. Ongeveer 15 minuten, maar kijk af en toe even hoe het me ze gaat. Als ze een mooi goudbruin kleurtje hebben, mogen ze er uit. 

Tips

Prik wat gaatjes naast de vulling in de bodem van bladerdeeg. Dan blijft deze droger bij het bakken. Bladerdeeg laat zich wat makkelijker verwerken als het nog koud is. Dus zo kort mogelijk voor de bereiding ontdooien. Heb je bietjes over ipv worteltjes; ook dit is een geweldige combi met de geitenkaas. Is de honing te dik om te schenken? Doe wat in een kopje en zet heel even in de magnetron. 

Word ook een kliekjesmonster. Lekker, voordelig en duurzaam!

Ook leuk om te lezen

Prijsuitreiking tekenwedstrijd fairtrade en klimaat
Artikel
De prijswinnaars van de Fairtrade week tekenwedstrijd in Teylingen zijn bekend!
Brouwerij Klein Duimpje ‘eigenlijk onbewust steeds duurzamer’
Interview
Erik en Marijke Bouman brouwen al zo'n 25 jaar bier en zien zichzelf eigenlijk onbewust steeds duurzamer ondernemen. 
Cursus Gastheer van het Groene Strand (ondernemers)
Artikel
Doe mee met de aan deze cursus van de IVN en verras je gasten met jouw kennis als ondernemer recreatie en toerisme op 11 oktober 2022
Deze website maakt gebruik van cookies. Voor meer informatie verwijzen we u door naar het cookie statement en het privacy statement.
 Cookies NIET accepteren