Tatatata... Frittata!
Kliekjesmonster gaat op jacht... Wat gekookte aardappelen en een mager preitje. Die worden gered! Eieren genoeg, dus we gaan voor een Frittata.
Frittata
Een uit armoede ontstaan gerecht door betovergrootmoeders uit Italië met overgebleven pasta's en groenten. Goed voor de lires en voor moeder aarde. En hoera, nog drie tomaatjes! Jammer, geen geraspte kaas in huis, maar het wordt vast heerlijk.
Bij elkaar gestruind:
- Gekookte aardappels,
- 5 eieren,
- half kopje melk,
- 3 tomaatjes,
- een preitje,
- peper en zout,
- een beetje boter.
Aan de slag!
Snijd de prei en bak een paar minuten zachtjes in een hapjespan met een beetje boter. Leg de gesneden, gekookte aardappelen ertussen. Kluts de eieren, samen met de melk en wat peper en zout en gieten maar. Verdeel de partjes tomaat er nog feestelijk over en klaar. Deksel erop, maar geduld. Op een niet te hoog vuur circa 20 minuten. Het ei moet bovenop gestold zijn.
Tips
Ook heerlijk met geraspte kaas en Italiaanse kruiden. Paprika, courgette, ui, wortel of champignons over? Leef je uit! Rauwe groenten wel eerst even 5 minuten voorbakken. Restje pasta, al of niet met saus? Delizioso! Ga je voor de profi look? Strooi er dan nog wat verse bieslook of peterselie overheen. Krijg je het niet in één keer op? Geen probleem, ook koud is de frittata heerlijk en je kunt hem zelfs invriezen om later nog van te smullen.
Word ook een kliekjesmonster! Lekker, voordelig en duurzaam! Binnenkort weer een nieuw recept, dus houd de site in de gaten...