Artikel

Kliekjesmonster: Mediterraans broodfeestje

Kliekjesmonster: Mediterraans broodfeestje

Kliekjesmonster heeft twee afbakbroodjes overgehouden. Saai en bleek, maar een prima basis voor wat aantrekkelijke smaakbommetjes.

Op zoek naar kleur en geur dus. Een beetje van alles is genoeg. Het recept is simpel en succes verzekerd!

Bij elkaar gestruind

  • Broodjes,
  • kaas,
  • twee tomaten,
  • olijven,
  • gedroogde tomaat,
  • uitje,
  • knoflook,
  • selderij,
  • olijfolie
  • en Italiaanse kruiden

Aan de slag

Verwarm de oven voor op 200 °C. Snijd alle ingrediënten (behalve de broodjes) in kleine stukjes. Maak er een Zenmomentje van en waan je in het zuiden. Gezellig aan tafel is het ook goed snijden. Lekker lui.
Meng alles in een kom met de kruiden en de olijfolie. Wat zout erbij kan, maar met de olijven en de kaas is dat niet echt nodig. 

Snijd de broodjes in plakjes en leg deze op een bakplaat. Schep op ieder plakje een bergje van het mengel. Met wat peper uit de molen maak je dit gerechtje helemaal af.

Schuif het bakblik midden in de oven. Na zo'n vijf tot zeven minuten krijgt het brood een mooi kleurtje. Klaar en aanvallen maar. Warm uit de oven echt het lekkerst! 

Tips

Varieer er vrolijk op los met wat je in huis hebt. Stukjes ansjovis door het mengsel, geraspte Parmezaan erover, andere groene kruiden, kappertjes, blauwe kaas...  Afbakbroodjes is geen must. Met brood dat al gebakken is, wordt het wat meer richting toast. Ook heerlijk! In principe kun je bijna alle soorten overgebleven brood met dit receptje redden van de kliko. 

Word ook een Kliekjesmonster. Lekker, voordelig en duurzaam!
 

Ook leuk om te lezen

Genomineerden Duurzaamheidsprijs 2020 bekend
Artikel
Lees hier welke ondernemers er door zijn voor de Duurzaamheidsprijs Duin- & Bollenstreek 2020.
Hoe Fair ben jij? Sociaal experiment Fairtrade week
Artikel
Teylingen Fairtrade voert actie tijdens de Fairtrade week van 7 t/m 14 mei met een sociaal experiment in de bibliotheken!
Duurzame elektrische pont uniek in Nederland
Artikel
Het pontje is te gebruiken vanaf vrijdag 23 juli op vrijdagen, zaterdagen en zondagen tot en met 1 oktober 2021.
Deze website maakt gebruik van cookies. Voor meer informatie verwijzen we u door naar het cookie statement en het privacy statement.
 Cookies NIET accepteren