Video

DGU presenteert: Een vegetarisch kerstdiner van Restaurant Latour Grand Hotel Huis ter Duin

DGU presenteert: Een vegetarisch kerstdiner van Restaurant Latour Grand Hotel Huis ter Duin

Het is dit jaar een ander jaar dan alle andere jaren. Vooral met de feestdagen. Speciaal voor deze kerst, waarin we het thuis zelf extra gezellig maken, heeft De Groene Uitdaging een mooie verrassing, een ‘groen’ kerstdiner in samenwerking Restaurant Latour van Grand Hotel Huis ter Duin. 

Het kerstdiner

We vieren kerst natuurlijk samen met de familie, maar wij helpen graag een handje mee. Samen met Marcel van Lier, Chef Restaurant Latour. Hij heeft speciaal voor jullie een heerlijk vegetarisch kerstdiner samengesteld, bestaande uit een fris vijgentaartje als voorgerecht en een bloemkoolsteak met vadouvan en peterselie als hoofdgerecht. Beiden door iedereen makkelijk klaar te maken. Uit de eigen patisserie komt de heerlijke December Delight, een desserttaart gevuld met een zachte pecannoten cake en compote van gesmoorde peertjes, omhuld met witte chocolade mousse geparfumeerd met anijs.

Recepten

Via deze linkjes vind je de ingrediënten en de recepten en kun je aan de slag!

Wijnadvies

Bij zo’n diner horen natuurlijk ook mooie wijnen. Maître, Sommelier en SVH Meestergastheer Stan Kerckhoffs zocht er prachtige wijnen bij om extra te genieten.

Duurzaamheid

Stephan Stokkermans, Managing Director Grand Hotel Huis ter Duin vertelt over de stappen die een gerenommeerd hotel neemt in constante verduurzaming van de bedrijfsvoering en circulair ondernemen. Uiteraard worden normaal alle heerlijke ingrediënten gebruikt, maar als er toch wat overblijft dan laat Huis ter Duin zien hoe zij circulair ondernemen en zo een handje helpen bij het tegengaan van voedselverspilling.

Wil je compost van Huis ter Duin gebruiken voor jouw tuin? Stuur dan een mailtje naar sustainability@huisterduin.com. Zij laten je dan weten wanneer je het op kunt komen halen. Zo maken we samen de Duin- en Bollenstreek weer een stukje duurzamer en dat draagt ook weer bij aan een groenere wereld.

Wij wensen iedereen een gezond en duurzaam 2021. Geniet ervan!
 


 


 

Gerelateerd aan dit artikel

Categorie

Ook leuk om te lezen

Brouwerij Klein Duimpje ‘eigenlijk onbewust steeds duurzamer’
Interview
Erik en Marijke Bouman brouwen al zo'n 25 jaar bier en zien zichzelf eigenlijk onbewust steeds duurzamer ondernemen. 
Inspiratieavond duurzamere keuzes in het dagelijks leven
Artikel
De nieuwe klimaatburgemeester van Lisse organiseert een inspiratieavond over duurzamere keuzes.
Klimaatburgemeester: Verander jij ook van Black naar Green Friday?
Artikel
In deze blog van de klimaatburgemeester haar tips om van black friday een green friday te maken!
Deze website maakt gebruik van cookies. Voor meer informatie verwijzen we u door naar het cookie statement en het privacy statement.
 Cookies NIET accepteren