Artikel

Kliekjesmonster: Bietjes oh lala...

Kliekjesmonster: Bietjes oh lala...

Drie pakjes biologische bietjes was een wat te enthousiaste aankoop, maar wie niet slim is moet sterk zijn. Aan de slag! Weggooien is geen optie.

Kliekjesmonster maakt met de achtergebleven broeders en nog wat simpele ingrediënten een mooi voorafje, zomaar op een doordeweekse dag. Niet alleen deftig om te zien, maar ook geweldig lekker en gezond. 

Bij elkaar gestruind

  • Gekookte bietjes,
  • gekookte aardappels,
  • rode ui, augurk,
  • een blikje tonijn,
  • mayonaise,
  • peterselie.

Op de ingrediëntenfoto liggen twee rode uien te glimmen. Eén bleek tijdens de bereiding wel genoeg. Het ligt er een beetje aan hoe groot de bietjes zijn. 

Aan de slag

Snijd de rode ui in ringen en de bietjes in dunne plakken. Voor de vier stapeltjes heb je straks 12 uienringen, 12 plakjes biet, 4 plakjes augurk plus 4 toefjes peterselie nodig. Snijd alles wat over is fijn. Meng dit in een kom met de mayonaise (ongeveer 2 eetlepels), de goed uitgelekte tonijn en wat peper en zout. 

De stapeltjes tover je als volgt: plakje biet, uienring, bergje salade. Herhaal dit kunstje nog twee keer. Decoreer je heerlijke creatie met een plakje augurk en wat peterselie. 

Tips

Liever geen vis? Vervang de tonijn door geitenkaas of feta (die vaak ook van geitenmelk wordt gemaakt). Doe bij deze keuze nog wat honing door de salade. Geen vis en geen kaas? Kies dan voor kleine blokjes appel en wat rozijntjes. De peterselie is optioneel. Wat vers gesneden bieslook combineert ook heel goed. Geen rode ui, dan gewoon een gele. Qua smaak is deze een tikje scherper.

Word ook een kliekjesmonster. Lekker, voordelig en duurzaam!
 

Ook leuk om te lezen

Fairtrade Week: Ontwerp je eigen Tony’s wikkel!
Artikel
Ontwerp je eigen Tony wikkel tijdens de Fairtrade week!
World Paperbag Day
Artikel
12 Juli is het World Paperbag Day. Op deze jaarlijks terugkerende dag wordt stilgestaan bij en bewustwording gecreëerd voor plastic vervuiling, onder andere door het gebruik van plastic tasjes.
Energietransitie in de regio is uitdagende puzzel
Interview
In gesprek met enkele deskundigen zetten we de voors en tegens van de RES Holland Rijnland op een rijtje.
Deze website maakt gebruik van cookies. Voor meer informatie verwijzen we u door naar het cookie statement en het privacy statement.
 Cookies NIET accepteren