Kliekjesmonster: Bietjes oh lala...
Drie pakjes biologische bietjes was een wat te enthousiaste aankoop, maar wie niet slim is moet sterk zijn. Aan de slag! Weggooien is geen optie.
Kliekjesmonster maakt met de achtergebleven broeders en nog wat simpele ingrediënten een mooi voorafje, zomaar op een doordeweekse dag. Niet alleen deftig om te zien, maar ook geweldig lekker en gezond.
Bij elkaar gestruind
- Gekookte bietjes,
- gekookte aardappels,
- rode ui, augurk,
- een blikje tonijn,
- mayonaise,
- peterselie.
Op de ingrediëntenfoto liggen twee rode uien te glimmen. Eén bleek tijdens de bereiding wel genoeg. Het ligt er een beetje aan hoe groot de bietjes zijn.
Aan de slag
Snijd de rode ui in ringen en de bietjes in dunne plakken. Voor de vier stapeltjes heb je straks 12 uienringen, 12 plakjes biet, 4 plakjes augurk plus 4 toefjes peterselie nodig. Snijd alles wat over is fijn. Meng dit in een kom met de mayonaise (ongeveer 2 eetlepels), de goed uitgelekte tonijn en wat peper en zout.
De stapeltjes tover je als volgt: plakje biet, uienring, bergje salade. Herhaal dit kunstje nog twee keer. Decoreer je heerlijke creatie met een plakje augurk en wat peterselie.
Tips
Liever geen vis? Vervang de tonijn door geitenkaas of feta (die vaak ook van geitenmelk wordt gemaakt). Doe bij deze keuze nog wat honing door de salade. Geen vis en geen kaas? Kies dan voor kleine blokjes appel en wat rozijntjes. De peterselie is optioneel. Wat vers gesneden bieslook combineert ook heel goed. Geen rode ui, dan gewoon een gele. Qua smaak is deze een tikje scherper.