Video

Maak zelf dit vegetarische kerstdiner met hulp van De Jonge Garde

05-12-2022
Maak zelf dit vegetarische kerstdiner met hulp van De Jonge Garde

De feestdagen staan weer voor de deur en de voorbereidingen zijn in volle gang. De Groene Uitdaging helpt jullie ieder jaar weer een stukje op weg met een heerlijk, vegetarisch kerstmenu!

De Jonge Garde - Teylingen College KTS

Dit jaar hebben we de kooktalenten ingeschakeld van De Jonge Garde, het restaurant van de leerlingen Teylingen College KTS in Voorhout. Alle gerechten worden hier door de leerlingen ambachtelijk en traditioneel bereid met verse ingrediënten uit eigen tuin en onder leiding van ervaren en gediplomeerde docenten. 

Driegangen kerstdiner

In hun sfeervolle restaurant kun je ook genieten van een heerlijk avondje uit. Maar ditmaal laten zij ons in een video zien hoe we zelf een onvergetelijk kerstdiner op tafel zetten. Docent Horeca, Bakkerij en Recreatie (HBR) Dimitri Jongsma laat samen met zijn leerlingen Bram en Hao zien hoe je het voorgerecht en hoofdgerecht thuis maakt. Het dessert wordt gemaakt onder leiding van Chris Koekebakker en zijn leerling Lex, maar deze kun je ook gewoon bestellen via De Jonge Garde. 

Onder de video vind je de recepten!

 

Recepten driegangen kerstmenu

 

Voorgerecht: Krokant voorgerecht met geitenkaas

 

Hoofdgerecht: Gepofte knolselderij van de barbecue met crème van zoete aardappel en vergeten groente jus

 

Dessert: chocoladetaart met frambozen

Deze heerlijke taart kun je ook gewoon bestellen bij De Jonge Garde. Je kunt deze dan ingevroren afhalen en op de dag zelf ontdooien. Bestellen kan binnenkort via het telefoonnummer 0252 461801. 

Ook een keer eten bij De Jonge Garde? 

Je kunt hier heerlijk eten en al voor 16 euro van een viergangendiner genieten! Kijk voor meer informatie op hun website.

Vorige video’s

Liever iets anders eten met de feestdagen? Misschien dat onze video’s van vorig jaar je kunnen inspireren voor een groen en vegetarisch kerstdiner!

 

Ook leuk om te lezen

Kliekjesmonster: Groene culinaire uitdaging
Artikel
Restje diepvriesspinazie, maar net te weinig voor een maaltijd? Kliekjesmonster gaat de uitdaging aan!
Genomineerden Duurzaamheidsprijs 2020 bekend
Artikel
Lees hier welke ondernemers er door zijn voor de Duurzaamheidsprijs Duin- & Bollenstreek 2020.
Woonwijk Hooghkamer behaalt duurzaamheidspredicaat NL Gebiedslabel
Artikel
Voor de derde en laatste fase van Hooghkamer ontvingen de bedrijven en de gemeente hetw elverdiende duurzaamheidspredicaat NL Gebiedslabel.  
Deze website maakt gebruik van cookies. Voor meer informatie verwijzen we u door naar het cookie statement en het privacy statement.
 Cookies NIET accepteren