Interview

Wat zet jij met kerst op tafel? Lekker en vegetarisch!

13-12-2023
Wat zet jij met kerst op tafel? Lekker en vegetarisch!

Weet jij al wat je met kerst op tafel zet? Wat dacht je van een van deze heerlijke vegetarische kerstdiners. Bedacht en gemaakt door lokale chefs, inclusief recepten en instructievideo!

Voorgaande jaren hebben we bij verschillende restaurants in de Duin- en Bollenstreek een video gemaakt met een chef om jou te helpen bij het maken van een heerlijk vegetarisch kerstdiner. Dit jaar nog even deze drie video's bij elkaar. Daar zit vast wel wat lekkers tussen... 

Het recept van Marcel van Lier Restaurant Latour (Huis ter Duin)

Marcel van Lier, Chef Restaurant Latour, heeft speciaal voor jullie een heerlijk vegetarisch kerstdiner samengesteld, bestaande uit een fris vijgentaartje als voorgerecht en een bloemkoolsteak met vadouvan en peterselie als hoofdgerecht. 

Bekijk hier het artikel met de recepten. Het taartje van destijds is nu niet meer verkrijgbaar daar, maar ze hebben nog wel andere lekkere dessert taarten. 

Kerstdiner van Meesterkok Rogér Rassin (Van der Valk hotel Sassenheim)

Dit menu is bedacht door de Meesterkok Rogér Rassin van restaurant Nest; het a la carte restaurant binnen Van der Valk hotel Sassenheim – Leiden. Rogér laat jullie graag zien hoe je dit kerstdiner thuis kunt maken. Met als voorgerecht pompoen, vijg, pappadum en groene olijf. Een rode biet risotto als hoofdgerecht en als dessert wafel met stoofpeer en vanille roomijs. 

Bekijk de recepten via deze link naar het artikel

Vegetarische kerstdiner met hulp van De Jonge Garde van de KTS

Ook De Jonge Garde weet een heerlijk vegetarisch gerecht op tafel te zetten. Dit is het restaurant van de leerlingen Teylingen College KTS in Voorhout.  Docent Horeca, Bakkerij en Recreatie (HBR) Dimitri Jongsma laat samen met zijn leerlingen Bram en Hao zien hoe je het krokant voorgerecht met geitenkaas maakt. En als hoofdgerecht gepofte knolselderij van de barbecue met crème van zoete aardappel en vergeten groente jus. 

Bekijk hier het artikel met de recepten. Voor desserts kun je nog altijd terecht bij De Jonge Garde, wat het actuele aanbod is kun je even informeren.

 

Wij wensen jullie alvast een heerlijke, duurzame kerst toe!!

 

Ook leuk om te lezen

De Groene Uitdaging als landelijk voorbeeld
Artikel
Op 9 juni was de landelijke VNG dag over de Global Goals. DGU liet daar zien hoe je democratie weer dicht bij de mensen brengt.
Welkom op de Dag van de Hulptroepen!
Interview
Tijdens de Dag van de Hulptroepen wil De Groene Uitdaging jou bedanken. Kom je ook?
Actie Fairtrade voor lokaal én internationaal geslaagd
Artikel
Tijdens de Fairtradeweek organiseerde Teylingen Fairtrade de actie Fairtrade voor de Voedselbank Teylingen.
Deze website maakt gebruik van cookies. Voor meer informatie verwijzen we u door naar het cookie statement en het privacy statement.
 Cookies NIET accepteren