Artikel

Speciaal fairtrade diner in de KTS

29-1-2024
Speciaal fairtrade diner in de KTS

In maart organiseren de werkgroep Teylingen Fairtrade en de afdeling Horeca van de KTS een speciaal viergangendiner, met een Fairtrade menu. In half januari werd dit met een klein berichtje aangekondigd in de Teylinger.

Volgeboekt

Ondanks de vroege aankondiging en de bijzondere begintijd van het diner (16.30 uur, het gaat om jongeren in opleiding die het diner bereiden eserveren) kwamen er snel vele reacties. Er moesten tientallen aanmeldingen voor het diner worden afgezegd omdat het binnen no time volgeboekt was. 

Samen met studenten

De horeca studenten van de KTS zullen zes dagen lang het Fairtrade menu serveren in hun restaurant; op 18, 20, 21, 25, 27 en 28 maart. Speciale placemats informeren de gasten aan tafel over Fairtrade. De vegetarische gerechten, zo veel mogelijk met Fairtrade producten en biologische streek producten, zijn samengesteld door de studenten.

Het diner word geserveerd in het eigen restaurant “De Jonge Garde” in de KTS. De bereiding zal plaatsvinden onder leiding van de ervaren en gediplomeerde docenten.

Ook belangstelling voor Fairtrade eten? Bekijk de website van Fairtrade Original voor heerlijke recepten om zelf te maken. 

Ook leuk om te lezen

Boekenpakketten voor scholen op Dag van de Duurzaamheid
Artikel
Voor de Dag van de Duurzaamheid ontvangen alle scholen in Teylingen een boekenpakket over duurzaamheid.
Maak zelf dit vegetarische kerstdiner met hulp van De Jonge Garde
Video
We helpen jullie weer een stukje op weg met dit heerlijke, vegetarisch kerstmenu!
Vegetarisch kerstdiner van Meesterkok Rogér Rassin van het Van der Valk hotel Sassenheim
Artikel
Kook zelf de sterren van de hemel met dit heerlijke vegetarische driegangenmenu voor de feestdagen!
Deze website maakt gebruik van cookies. Voor meer informatie verwijzen we u door naar het cookie statement en het privacy statement.
 Cookies NIET accepteren